Welkom op mijn website!

 

'In hoofdzaken eenheid, in bijzaken verdraagzaamheid en in alles de liefde'

  

  

 

De website is voor het laatst bijgewerkt op: 180220 

 ___________________________________________________________________________________

 Nieuw!      Hyperlinks 

Voor het zoeken naar een bepaald artikel kunt u het beste beginnen te zoeken in het 'Artikelregister'. U klikt op het door u gewenste artikel en wordt dan direct naar het artikel of de rubriek doorverwezen. 

__________________________________________________________________________________

 Nieuw! YouTube kanaal! 

Vanaf heden kunt u ook Bijbelstudies door mij gegeven via YouTube volgen. De schriftelijke uitwerkingen van deze bijbelstudies kunt meestal wel op deze website vinden en zijn een nuttige aanvulling op de gesproken boodschap.

Op YouTube kunt u de Bijbelstudies vinden door de volgende titel in te geven: ‘Bijbelstudies Gerard Westerman' 

_______________________________________________________________

Zoals bekend, gebruik ik voor voor aanhalingen uit het Nieuwe Testament de Voorhoeve vertaling ook wel TELOS vertaling genoemd. Deze vertaling is weer verkrijgbaar in een nieuwe herdruk. Voor het Oude Testament maak ik gebruik van de NBG vertaling 1951.

_____________________________________________________________________________________

Sommige studies die op deze website zijn geplaatst zijn schriftelijke uitwerkingen van preken die ik in de loop van de tijd gehouden heb. Meerdere ervan zijn verschenen in het Nederlandse kwartaalblad Focus op de Bijbel. Regelmatig worden nieuwe studies of artikelen op de website geplaatst.

Er zijn bezoekers van mijn website die de geplaatste artikelen gebruiken om een preek of bijbelstudie voor te bereiden, en dat is goed, daarvoor zijn ze gemaakt. Dat betekent niet dat u ze klakkeloos moet overnemen, u dient ze te toetsen aan Gods Woord. Tevens moet u zich de boodschap ‘eigen’ maken, dat wil zeggen dat het uw boodschap moet zijn. Of zoals iemand anders zich heeft uitgedrukt: ‘Ik heb veel koeien gemolken, maar ik heb mijn eigen boter gemaakt’! Ik wens u Gods zegen bij het bestuderen van Gods Woord en met de voorbereiding van een studie.

___________________________________________________________________________________ 

Uw op- of aanmerkingen zijn altijd welkom en u kunt mij schrijven via mijn e-mail adres: gerhardwesterman@hotmail.com

Met vriendelijke groet,

Gerard Westerman

_______________________________________________________________